Ciorbă de dovlecei

După o scurtă pauză am revenit!!! Am pregătit o reţetă de ciorbă sănătoasă care nu necesită mult timp pentru a o prepara. Ciorba de dovlecei are un gust excelent şi hidratează, numai bună pentru o vara calduroasa.

Ingrediente:
2 litri apă
3 dovlecei potriviţi
4 roşii
3-4 fire ceapă verde
1 legătură pătrunjel
2 morcovi mari
1 rădăcină pătrunjel
1 ardei gras rosu sau verde
600 ml bors
2 ouă
sare, piper, boia
3 linguri ulei de masline

Se toacă mărunt ceapa, morcovii şi rădăcina de pătrunjel, apoi se călesc în 3 linguri de ulei.

Turnăm apa peste legume şi adăugăm ardeiul curăţat şi tăiat pe jumătate. Roşiile se spală şi se fac pastă cu blenderul.

Când zarzavatul este aproape fiert se adaugă dovleceii tăiaţi potrivit.

Borşul fiert separat se adaugă cand dovleceii au fiert. După câteva clocote , se adaugă sare, piper, boia şi jumătate din cantitatea de pătrunjel tocat mărunt.

Avem grijă ca ciorba să nu fiarbă prea mult ca să nu se sfărâme dovleceii. Pentru a face „zdrenţele de ou” se bat bine cele 2 ouă şi se scurge compoziţia  în jet continuu, amestecând cu o lingură ca să se formeze zdrenţele. Apoi se opreşte focul imediat.

                                                                 Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *