Ziua de joi aduce o reteta delicioasa si sanatoasa. Pentru ca temperatura de afara ne indeamna sa nu dam drumul la cuptor, ne-am gandit sa pregatim un tort raw-vegan. Am umplut cosul cu bunatati de la Sano Vita si ne-am pus pe treaba. Nu uitati ca daca va plac produsele Sano Vita, va invitam sa aruncati o privire pe magaziunul online, iar la comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional ‘sisterskitchen’, veti primi 15% reducere de fiecare data!



Ingrediente blat
- 200 gr migdale crude
- 100 gr curmale uscate fara samburi
- 2 linguri cacao sau karob
- 3 linguri sirop agave
Ingrediente crema
- 300 gr unt de arahide
- 400 ml lapte vegetal de cocos
- 60 gr cacao sau karob
- 125 ml sirop agave
- 75 ml ulei de cocos
Mod de preparare blat
- Migdalele si curmalele se lasa la hidratat, in vase diferite, cel putin 2 ore. Dupa care se clatesc sub un jet puternic de apa. Apa in care s-au hidratat nu o vom folosi.
- Maruntim curmalele bine, apoi adaugam migdalele, pudra de cacao, siropul de agave si mixam bine.
- Punem compozitia presand bine intr-o forma de tort detasabila – noi am folosit o tava cu diametrul de 20. Se lasa in congelator pana la prepararea cremei.
Mod de preparare crema
Se maruntesc in blender toate ingredientele, pana obtinem o crema fina.
Se pune peste blat si se da la congelator minim 6 ore.
Se decoreaza dupa preferintele fiecaruia si se mananca cu drag.
Cu drag,
Iolanda si Georgiana
p.s Aceasta delicioasa reteta o gasiti si pe site-ul simpaticei Madalina de la madeline cuisine, si pe site-ul ea.md .