Tort de post cu biscuiti si gem de prune, fara coacere

Am ramas datoare cu reteta acestui tort inca de saptamana trecuta, cand vi l-am aratat atat pe facebook, cat si pe instagram . Un tort simplu de realizat si delicios! Si pentru ca am primit o cutie plina de biscuiti de la prietenii de la Rostar, am pregatit un tort aniversar Georgianei ♡. Vă recomandam să-l încercați și voi, o să vă placă cu siguranță!

Ingrediente

  • 400 grame biscuiti simpli Rostar
  • 700 grame gem de prune
  • 400 ml lapte – noi am folosit lapte de soia
  • 450 grame nuca macinata
  • 50 grame zahar tos
  • 20 ml rom
  • 80 grame zahar pudra

Ingrediente si mod de preparare glazura de ciocolata – 150ml frisca vegetala se aduce la punctul de fierbere, se ia de pe foc si se adauga 150 grame de ciocolata neagra. Se amesteca bine si se toarna peste tortul de biscuiti.

Mod de preparare

  • Laptele se fiebe si se amesteca cu cele 50 de grame de zahar tos si romul.
  • Nuca o amestecam cu zaharul pudra.
  • Punem folie de plastic intr-o forma dreptunghiulara.
  • Se inmoaie biscuitii in laptele indulcit, unul cate unul si se pun in tava tapetata cu folie.
  • Punem deasupra biscuitilor primul strat de gem, nivelam bine si adaugam un strat de nuca macinata.
  • La final trebuie sa avem 4 straturi de biscuiti si 3 de gem si nuca.
  • Peste ultimul strat de biscuiti turnam glazura de ciocolata. Dam tortul la rece pentru minim 4 ore.

Enjoy!

Cu drag,

Iolanda si Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.