Tartă cu cremă de vanilie şi căpşuni

Friday I’m in Love!:) Avem reţeta perfectă pentru a începe un weekend frumos. V-am pregătit o tartă răcoritoare şi aromată….soooo enjoy!:)


Ingrediente aluat tartă:
125 g unt
90 g zahăr
1 ou
250 g făină
Ingrediente crema de vanilie:
500 ml lapte
3 linguri zahăr
2 gălbenuşuri+ 1 ou întreg
5 linguri zahăr
5 lingurite amidon
2 linguri de unt
semintele de la un baton de vanilie

1. Se pregăteşte aluatul amestecând untul moale cu zahărul până devine cremă.
2. Se adaugă oul şi amestecăm bine, apoi se pune făina şi se frământă până obţinem un aluat omogen.
3. Se întinde aluatul, se introduce într-o formă de tartă unsă cu unt şi se apasă uşor cu degetele.

4. Se lasă la frigider pentru 1/2 de oră.
Preîncalziţi cuptorul.
Înţepaţi aluatul cu o furculiţă şi lăsaţi tarta să se coacă “orb” timp de 30-35 de minute.


Când este gata se lasă să se răcească, apoi se toarnă crema şi se decorează cu căpşuni.
Cremă:
5. Într-o cratiţă se amestecă 500 ml lapte cu 3 linguri de zahăr+ seminţele de la un baton de vanilie. Se aduc încet la fierbere.
Separat, într-un castron, se bat împreună 2 gălbenuşuri + 1 ou întreg, după care la compoziţie se adaugă 5 linguri de zahăr şi 5 lingurite de amidon.


6. Se toarnă laptele îndulcit fierbinte din cratiţă peste compoziţia din castron, apoi castronul se răstoarnă la loc în cratiţă şi se aduce la fierbere (dar foarte încet şi amestecând mereu).


7.Când compoziţia fierbe şi începe să se îngroaşe se dă la o parte de pe foc şi se adaugă 2 linguri de unt, apoi se lasă la răcit.


Vă dorim un weekend delicios!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


12 răspunsuri la Tartă cu cremă de vanilie şi căpşuni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.