Tartă bakewell cu cremă frangipane

Avem multe cărţi de bucate, printre care şi una cu tot felul de reţete de plăcinte şi tarte una mai bună ca cealaltă. Pe tarta bakewell pusesem ochii de ceva timp şi tema acestei luni s-a potrivit cum nu se poate mai bine.Tarta asta vine din Derbyshire, din oraşelul Bakewell şi se pare ca s-a născut dintr-o eroare…tare,nu? Nouă ne-a placut foarte mult, a ieşit delicioasă, aşa cum ne-am şi imaginat că va fi. Credem ca am ales bine ca acest desert să participe la Tea Party-ul de luna aceasta de pe blogul minunatei Emily.
Ne-am dori sa existe locul unde lună de lună Tea Party-ul să reunească oameni cărora le place şi cred în această idee…ce spui Emily?:)

tarta bakewell

tarta bakewell

Ingrediente aluat tartă:
250g făină
125g unt
1 ou
125g zahăr
1 praf de sare
Ingrediente frangipane:
1/2 cană de migdale decojite
60 g unt
1 ou
5 linguri de zahăr
1 linguriţă de scorţişoară
Ingrediente reductie de fructe de pădure:
500 g fructe de padure congelate (noi am folosit un amestec de la LIDL)
2 linguri de zahăr, 100 ml vin de Marsala

1. Într-o cratiţă, la foc mediu, se pun fructele de pădure (direct din congelator), se adaugă 2 linguri de zahăr şi 100 ml vin de Mârsala. Se lăsă pe foc, amestecând din când în când, până scade zeama şi se încheagă puţin. Se lasă să se răcească.

tarta bakewell

2. Lasăm untul să se înmoaie la temperatura camerei (dar nu îl topim,sub nici o formă!), apoi il amestecăm cu zahăr folosind o lingură din lemn.Adaugăm apoi oul întreg, amestecând rapid, până când totul devine o cremă .
3. Cernem făina împreună cu sarea peste crema de unt, zahăr şi ou şi amestecăm totul rapid cu mâna.Frământăm foarte puţin, strivind amestecul cu podul palmei de 5-6 ori, pentru ca aluatul să se omogenizeze.Formăm o minge de aluat,învelim in folie alimentară şi il dăm la frigider minim 30 minute.
4. Scoatem aluatul cu 10 minute înainte de a-l întinde şi apoi îl punem cu tot cu formă înapoi la rece, până când il băgăm în cuptor.
5. Într-un bol punem untul topit, migdalele măcinate la blender, zahărul, scorţişoară şi oul. Amestecăm bine.
6. Se scoate tava cu aluatul, se toarnă reducţia de fructe, apoi crema frangipane. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se coace circa 35-40 de minute la 180 de grade.
În ultimele 10 minute de coacere, se pun fulgii de migdale deasupra.

tarta bakewell

tarta bakewell

tarta bakewell

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


15 răspunsuri la Tartă bakewell cu cremă frangipane

  1. Mmmmmmm…ce bunatate!!!! Ne vedem la Tea Party 🙂 Sa imi pastrati o feliuta.

  2. O felie imi pastrati si mie, nu-i asa?

  3. Pare tare buna, deja ii simt aromele!

  4. Eu nu vreau o felie ca sunt cam departe 😛 Dar arata tare bine tarta asta si trebuie sa o gatesc si eu!

  5. Ce frumos e ceainicul! Iar de tarta nu mai zic, mi-e asa o pofta!

  6. Sunt sigura ca a fost delicioasa !!! 😉

  7. mama mia, trebuie sa fi fost delicioasa rau! Va pup tare tare :*

  8. Sisters' Kitchen

    Da,, a fost tare,tare buna Emily.te pupam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *