Quiche cu mangold, branza si rosii

Va prezentam o noua reteta de quiche. De data aceasta cu un ingredient mai putin cunoscut pentru unii dintre voi, si anume frunze de mangold, cunoscut si sub numele de swiss chard sau frunze de sfecla elvetiana. Aceste frunze sunt foarte gustoase si pline de vitamine, aducand multiple beneficii organismului. Cel putin o data pe saptamana pregatim un quiche, si de cele mai multe ori are la baza branza noastra cea de toate zilele 😁

Ingrediente aluat:

• 200 gr faina
• un praf de sare
• 90 gr unt rece
• 60 ml apa

Ingrediente umplutura:

• 500 – 600 gr mangold frunze
• 1 ceapa, taiata marunt
• 2 catei de usturoi, dati pe razatoare
• 2 oua
• 150 gr smantana
• 100 gr telemea de vaca sau oaie
• 3 felii sunca de praga
• sare, piper
• o rosie

Mod de preparare aluat:
**Dati drumul la cuptor.

1. Amestecati faina cu sarea.
2. Adaugati untul taiat cubulete si faramitati cu varful degetelor.
3. Adaugati apa si amestecati pana la omogenizare.
4. Puneti aluatul in folie de plastic 30 minute la frigider.
5. Scoateti aluatul, intindeti si asezati cu grija in tava. Intepati aluatul cu furculita din loc in loc.

6. Intr-o tigaie se pun 3 linguri de ulei de masline si se caleste ceapa.
7. Adaugam usturoiul si frunzele de mangold, spalate si taiate marunt. Potrivim de sare si piper, amestecand bine timp de 4-5 minute, pana ce frunzele s-au inmuiat.
8. Intr-un bol batem cele 2 oua cu smanatana si adaugam telemeaua sfaramata.
Peste compozitia de oua si telemea, adaugam frunzele de mangold calite cu ceapa, usturoiul si sunca taiata in fasii subtiri.
Amestecam bine si se toarna in tava deja pregatita.
9. Deasupra punem rosia taiata felii si introducem in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 35 de minute la 180 de grade.

Pofta buna!

Cu drag,
Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.