Prajitura cu magiun si nuca

Combinatia magiun si nuca este pe primul loc cand vine vorba de prajituri de casa. Astazi ne aducem aminte de copilarie, de prajiturile mamei, de pandispanul cu visine si de placinta cu dovleac.
O reteta simpla si rapida, dar foarte gustoasa. Aroma coajei de portocala si a magiunului, au invaluit casa si ne-au trimis cu gandul la sarbatorile de iarna. Chiar daca ne despart doar doua zile pana la 1 Martie, primavara se pare ca se lasa asteptata.⛄



Ingrediente:

• 350 gr faina
• 1/2 pliculet praf de copt
• 1 varf de sare
• 2 galbenusuri
• 100 ml ulei de floarea soarelui
• 100 g zahar brun
• vanilie
• coaja de portocala rasa
• 350 g magiun
• 100 g nuca tocata grosier

Mod de preparare:
** Preincalzim cuptorul la 180 de grade

1. Amestecam cele 2 galbenusuri cu uleiul, zaharul, vanilia si coaja de portocala
2. Faina impreuna cu sarea si praful de copt se amesteca bine intr-un bol.
3. Turnam amestecul de oua peste faina, si amestecam bine pana obtinem un aluat omogen. Se da la frigiser pentru jumatate de ora.
4. Intre timp amestecam magiunul cu nucile.
5. Aluatul se scoate de la frigider, se intinde intr-o foaie mai grosuta si se pune in tava. Se inteapa din loc in loc cu ajutorul unei furculite.
6. Se pune maginul si se niveleaza, dupa care deasupra punem fasii de aluat sau decupam diferite forme.
7. Se introduce in cuptor preincalzit pentru aproximatov 35 de minute.

Enjoy!

Cu drag,
Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *