Mascarpone cake

O prăjitură pufoasă, ideală de servit alături de o persoană dragă. Este delicioasă şi nu necesită multă muncă 😉 Se poate decora şi cu frişcă sau se poate umple cu cremă de vanilie.

mascarpone cake

mascarpone cake

Ingrediente:
250 g mascarpone (o cutie)
4 ouă
225 g faina
200 g zahar
100 ml ulei de floarea soarelui
1 plic praf de copt
1 vârf de sare
extract de vanilie – opţional
50-60 g ciocolată amăruie

Mod de preparare:

1. Se încălzeşte cuptorul la 180 grade. Se pregăteşte tava unsă cu unt şi tapetata cu făină.
2. Se mixează ouăle cu zahărul timp de 5 minute. Se adăugă mascarpone şi uleiul mixând în continuare aproximativ 3-4 minute.
3. Se cern faină, praful de copt şi sarea într-un bol.
4. Se adăugă jumătate din cantitatea de făină şi continuăm să mixăm apoi ultima parte de făină şi mixam până se încorporează. Se aşează compoziţia în tavă şi se lasă la cuptor 40-45 de minute.
Se lasă să se răcească în formă.
Se topeşte ciocolata la bainmarie şi se glazurează prăjitura.

mascarpone cake
Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Mascarpone cake

  1. I just <3 mascarpone! Cred ca este o minunatie!

    Va pup cu drag!

  2. Aoleu! Prajiturica asta este un creator de pofta inedit! Sa va mai spun ca s-a lasat cu precipitatii?! 🙂
    Pup fete dragi!

  3. ce pufosenie, la cum arata nu poate fi decat delicioasa…!

  4. adina

    Merci frumos de reteta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *