O zi frumoasă,caldă şi senină de noiembrie şi un dulce pe măsură.Am făcut o tartă rustică cu fructe de sezon şi aromată cu scorţişoară ♥♥.Un astfel de desert poate fi pregătit indiferent de sezon,este rapid,simplu si nici nu costă mult.
V-am convins,da?:) Atunci musai să pregătiţi această tartă cu fructe şi cremă frangipane absolut deliciosă.Pe cuvânt!
Ingrediente:
aluat de tarta-reţeta aici
2 mere mari
3 prune
1/2 cană de migdale decojite
60 g unt
1 ou
5 linguri de zahăr
1 linguriţă de scorţişoară
1. După ce am pregătit aluatul conform reţetei, se înfăşoară în folie de plastic şi se ţine la frigider 20 de minute.
2. Se curăţa merele şi se taie felii potrivite, la fel şi prunele (cu tot cu coaja, evident).
3. Într-un bol punem untul topit, migdalele măcinate la blender, zahărul, scorţişoară şi oul. Amestecăm bine.
4. Se scoate aluatul din frigider şi se pune într-o tavă de tartă, dar se poate şi în tava de aragaz.
5. Se toarnă crema frangipane, iar apoi se pun fructele. Marginile se pliază uşor peste fructe, apoi se ung cu ou bătut.
6. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Enjoy!
9 răspunsuri la Galette cu mere, prune şi cremă frangipane