Electrolux ne invită la Cina Regală

Passion4Cooking by Electrolux îşi continuă proiectul cu o invitaţie unică şi specială:Cina Regală la Palatul Elisabeta. Am fost tare încântate de email-ul primit de la Roxana, prin care ni se dădea de veste despre această provocare. Am avut de ales dintre câteva reţete propuse de Electrolux,reţete ce se regasesc in Cartea Regală de Bucate. După îndelungi discuţii şi răsfoit ne-am oprit la tarta cu cremă de lămâie, bezea şi blat de biscuite…sună bine, nu?:) Şi deoarece am fost îndemnate să ne folosim creativitatea şi să ţinem cont şi de preferinţele noastre în executarea reţetei alese, noi am adăugat la reţeta de bază, mai exact în compoziţia cremei, AFINE, care se potrivesc perfect cu gustul dulce-acrişor al acestei creme de lămâie şi lapte condensat.
Cu drag şi mult entuziasm ne-am apucat de treabă …. rezultatul îl aveţi mai jos:)


Ingrediente:(8 persoane)
Blat:
250 gr biscuiţi simpli
125 gr unt
Crema:
4 gălbenuşuri de ou
400 ml lapte condensat indulcit
200 ml zeamă de lămâie
Bezea:
4 albuşuri de ou
200 gr zahăr

1. Biscuişii se sfărâmă şi se amestecă cu unt (la temperatura camerei) până se obţine o compoziţie omogenă.


2. Pe fundul unei tăvi detaşabile se aşează aluatul. Se presează pentru a se prinde/compacta bine de tavă. Opţional, se poate coace aluatul 5 sau 10 minute la 180 grade.

Crema: Se bat gălbenuşurile, se adaugă laptele condensat şi zeama de lămâie. La sfârşit se adaugă afinele şi se amestecă până se obţine o cremă omogenă.
Se aşează crema peste blatul de biscuiţi.

Bezeaua:Se bat albuşurile spumă şi se adaugă zahărul puţin câte puţin. Albuşul spumă se aşează în tavă peste blat şi cremă cu ajutorul unui poş.


3. Tarta se dă la cuptor la 180 grade pentru 35 minute, până când bezeaua devine aurie.

Noi am lăsat-o la rece cca două ore. Concluzia: un desert fin, răcoritor şi incredibil de bun!
Le urăm succes tuturor celor care au ales să participe şi sperăm să fim printre cei care vor găti alături de A.S.R Principesa Margareta!


Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


26 răspunsuri la Electrolux ne invită la Cina Regală

  1. Pingback: Tarta cu cremă de lămâie, bezea şi blat de biscuit (Lemon tart) | Atelierele Roua

  2. Pingback: Tarta cu cremă de lămâie, bezea şi biscuit - Livit

Lasă un răspuns la Sisters' Kitchen Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.