Supă de roşii

Nimic mai potrivit pentru o primă zi de dietă:).
Supa de roşii este perfectă pe timpul verii,în perioada postului şi nu numai. Este uşoară,aromată, hrănitoare şi nu vă dă bătai de cap în pregătirea ei.

Ingrediente pentru 6 porţii:
1 ceapă
1 morcov
1 căţel de usturoi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină mică
1 kg roşii proaspete, puteţi folosi şi passata sau 1 sticlă de 750 ml de suc de roşii,
busuioc proaspăt
sare, piper
ulei de măsline

1. Se pun legumele spălate şi tăiate la fiert în 1/2 de litru de apă rece.
2. Când sunt fierte se dau prin sită sau prin blender până obţineţi o cremă groasă de legume.


3. Într-o cratiţă se pun sucul de roşii, apa în care au fiert legumele şi crema de legume.

4. Într-un mojar se zdrobeşte căţelul de usturoi împreună cu busuiocul, sarea, piperul şi 2 linguri de ulei de măsline şi se pune peste supa care fierbe.

Se lasă aproximativ 30 de minute să fiarbă. Se serveşte cu crutoane.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Supă de roşii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.