Astazi ne-am delectat cu o supa crema de morcovi foarteeee buna :). Se poate servi la pranz, dar si seara pentru ca este usoara, nu contine smantana. Noi am adaugat si cativa fulgi de ovaz, deoarece incercam sa manancam cat mai multe fibre. Zis si facut! Si niste pesto, pentru ca ne place la nebunie:). Cremoasa si satioasa <3
Ingrediente pentru 3 portii:
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1/2 kg morcovi
- 1 ceapa
- 1 cartof mic
- 1 tija de telina apio
- 2-3 linguri fulgi de ovaz
- 2-3 linguri de pesto
- sare, piper
Mod de preparare:
- Legumele se spala, se curata si se taie in cubulete sau rondele.
- Ceapa se caleste 5 minute in ulei.
- Se pun toate ingredientele (mai putin pesto) la fiert intr-un litru si jumatate de apa impreuna cu sarea si piperul, dupa gust.
- Dupa ce legumele au fiert, scurgem apa (dar o pastram) si le pasam cu un blender, adaugand apa in care au fiert, pana obtinem consistenta dorita. Deasupra adaugam putin pesto si de ce nu, cateva crutoane.
Pofta buna!