Astăzi ne delectăm cu o supă uşoară şi hrănitoare. Este excelentă în alimentaţia copiilor, în zilele de post sau în perioadele în care organismul are nevoie de o cură de detoxifiere. Uşor de preparat în orice anotimp.
Ingrediente:
2 cartofi
1 praz
1 ceapă
1 morcov
1 conserva de fasole albă Bonduelle
1 tulpina ţelina apio
apă
sare,piper,unt sau ulei de măsline
1. Legumele spălate (mai puţin fasolea), curăţate şi tăiate mărunt se pun la fiert în 400 ml apă sau se poate înlocui cu supă de pui, deja pregătită. Se pune un vârf de sare şi se lasă să dea câteva clocote.
Se ia cratiţa de pe foc.
2. Fasolea scursă de zeamă şi spălată bine se pune peste supa de legume. Se pasează cu blenderul, până obţinem o cremă fină.
3. Se adăugă untul sau uleiul şi se potriveşte de sare şi piper.
4. Se serveşte caldă cu crutoane şi opţional cu puţină smântână.
3 răspunsuri la Supă cremă de legume