Supă cremă de cartofi cu praz

Cu foarte puţin efort poţi prepara această supă cremă care îţi va asigura un prânz sănătos. După mesele copioase de sărbători, o supă face minuni:). Noi am ales această variata simplă, dar voi puteţi îmbunătăţi reţeta adăugând diverse ingrediente, cum ar fi: brânză cheddar sau parmezan, seminţe de chimen sau înlocuind pătrunjelul cu coriandru. Orice combinaţie veţi alege, rezultatul va fi cu siguranţă unul bun!

Ingrediente:
2 fire de praz (doar partea albă)
5 cartofi potriviţi
1 morcov
1 legătură mare de ceapă verde
pătrunjel verde (noi nu am avut proaspăt, aşa că am folosit uscat)
sare, piper
2-3 linguri de ulei
2 linguri unt
apă-cât să acopere legumele
* opţional se poate adăuga 100 ml smântână lichidă sau lapte gras, în funcţie de preferinţe.

1. Legumele se spală şi se curăţă.
2. Cartofii şi morcovii se taie cuburi, prazul şi ceapa verde se taie rondele.
3. Într-o cratiţă se călesc în 2-3 linguri de ulei prazul şi ceapa timp de 5 minute.


4. Adăugăm cartofii şi morcovul şi acoperim cu apă. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.
5. Verificăm dacă au fiert legumele, apoi le scurgem şi le punem într-un bol. Le pasăm cu blenderul şi punem 1/2 din cantitate de apă în care au fiert.(dacă supa a ieşit prea groasă, mai adăugaţi din apa în care au fiert legumele). Se potriveşte de sare şi piper. Se adaugă untul.
Se obţine o cremă fină pe care o lăsăm să mai dea un clocot la foc mic.
Supa se ornează cu pătrunjel mărunţit şi serveşte cu crutoane.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


7 răspunsuri la Supă cremă de cartofi cu praz

  1. super delicioasa supica aceasta! Si eu o fac destul de des, insa doar cu ceapa verde, dar acum voi incerca si varianta voastra! Suna tare bine! Minunata si stiuca umpluta! Intr-adevar un preparat regal! Va pup fetelor! Sa aveti o zi minunata!

    • Sisters' Kitchen

      Neata Emily si multumim:)Dupa festinul de Paste cu tot felul de preparate am zis sa trecem pe supe ca sunt tare bune si sanatoase!Cat despre stiuca…prea buna:)

      pupici

  2. Cremele de legume imi plac foarte mult. Am facut si eu supica asta – foarte buna. Arata minunat.

  3. Cris

    Super buna supa! 🙂 In loc de unt (pentru ca nu mai aveam) eu i-am pus smantana pentru gatit. A fost delicioasa 🙂

  4. Pingback: 22 retete vegetariene pentru Paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *