Supă cremă de cartofi cu praz

Cu foarte puţin efort poţi prepara această supă cremă care îţi va asigura un prânz sănătos. După mesele copioase de sărbători, o supă face minuni:). Noi am ales această variata simplă, dar voi puteţi îmbunătăţi reţeta adăugând diverse ingrediente, cum ar fi: brânză cheddar sau parmezan, seminţe de chimen sau înlocuind pătrunjelul cu coriandru. Orice combinaţie veţi alege, rezultatul va fi cu siguranţă unul bun!

Ingrediente:
2 fire de praz (doar partea albă)
5 cartofi potriviţi
1 morcov
1 legătură mare de ceapă verde
pătrunjel verde (noi nu am avut proaspăt, aşa că am folosit uscat)
sare, piper
2-3 linguri de ulei
2 linguri unt
apă-cât să acopere legumele
* opţional se poate adăuga 100 ml smântână lichidă sau lapte gras, în funcţie de preferinţe.

1. Legumele se spală şi se curăţă.
2. Cartofii şi morcovii se taie cuburi, prazul şi ceapa verde se taie rondele.
3. Într-o cratiţă se călesc în 2-3 linguri de ulei prazul şi ceapa timp de 5 minute.


4. Adăugăm cartofii şi morcovul şi acoperim cu apă. Se lasă să fiarbă la foc potrivit.
5. Verificăm dacă au fiert legumele, apoi le scurgem şi le punem într-un bol. Le pasăm cu blenderul şi punem 1/2 din cantitate de apă în care au fiert.(dacă supa a ieşit prea groasă, mai adăugaţi din apa în care au fiert legumele). Se potriveşte de sare şi piper. Se adaugă untul.
Se obţine o cremă fină pe care o lăsăm să mai dea un clocot la foc mic.
Supa se ornează cu pătrunjel mărunţit şi serveşte cu crutoane.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


7 răspunsuri la Supă cremă de cartofi cu praz

  1. Pingback: 22 retete vegetariene pentru Paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.