Ciorba de vacuta cu legume

Reteta de azi nu are nevoie de nicio prezentare: ciorba de vacuta cu legume. O reteta traditionala, simplu de preparat si numai buna pentru vremea de afara. Merge de minune cu un ardei iute 😉

Ingrediente:

oala de ciorba de aproximativ 4 litri – 5 litri
500 g carne de vita, noi am folosit o bucata de pulpa fara os + cateva oase de vita
• 1 ceapa
• 3 morcovi
• 1 ardei gras
• 1 bucata de telina
• 1 pastranac
• fasole verde
• 2 cartofi
• suc de rosii
• sare, piper
• 1 litru de bors
• patrunjel,leustean proaspat (depinde ce aveti la indemana)
noi am scapat si putina fidea (asane place noua, chiar daca are cartofi)

Mod de preparare.

1. Carnea de vita se pune intr-o cratita mare si se toarna apa cat sa o acopere. Noi am adaugat si cateva oase de vita, pe care le vom scoate cand sunt fierte.
2. Cratita cu carnea se pune pe foc si cand incepe sa fiarba se inlatura spuma de deasupra.
3. Intre timp se spala si se taie zarzavaturile, dupa care se calesc intr-o tigaie cu o lingura de ulei si 2 de apa. Mai putin cartofii pe care ii vom curata, spala si taia in cuburi. Se pun dupa ce legumele au fiert.
4. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga legumele si se potriveste de sare si piper.
5. Cand legumele sunt fierte, se adauga cartofii, fasolea verde congelata si sucul de rosii.
6. Dupa ce au fiert si cartofii, ultima etapa este cea a borsului. Noi folosim cam 1 litru de bors, pentru ca ne place destul de acra. Se pune borsul fiert in prealabil.
Se mai lasa sa fiarba 10 minute dupa care se gusta de sare si piper.
Verdeata se pune deasupra, dupa ce am stins focul.

Pofta buna!

Cu drag,

Iolanda & Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *