Ciorba acra de pui cu orez

Reteta de azi este simpla si gustoasa, pregatita cu ingrediente naturale, o ciorba facuta ca la mama acasa.
Pe langa faptul ca este foarte usor de pregatit, ciorba este si sanatoasa, este utila in cazuri de raceala si este versatila. De la ciorba de vita, de burta, de pui, legume si pana la ceea de perisoare, ciorba este indragita de toata lumea.


Ingrediente:

1/2 de pui, taiat bucati
1 ceapa
1 ardei gras verde
1 ardei gras rosu
2-3 morcovi
1 pastarnac
1 cartof, curatat si tocat marunt
telina (noi am folosit 1 tija + 1 pumn de frunze)
1-2 linguri de orez
2-3 linguri de rosii (din conserva)
500 ml bors
sare, piper
patrunjel verde, taiat marunt
leustean verde sau uscat

Mod de preparare:

1. Carnea se spala si pune la fiert.
2. Cand incepe sa fiarba, se strange spuma si se adauga zarzavatul tocat marunt.
3. Se lasa sa fiarba bine, apoi adaugam orezul spalat in prealabil. Punem si cateva linguri de rosii.
4. Borsul se incalzeste separat intr-un ibric, dupa care se toarna peste zeama.
5. Se lasa sa fiarba aproximativ 20 de minute, apoi gustam de sare si piper.
6. Se presara deasupra patrunjel si leustean, dupa care luam oala de pe foc.

Pofta buna!

Cu drag,
Iolanda si Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Un răspuns la Ciorba acra de pui cu orez

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.