Nimic nu se compară cu un borş primăvăratic! O zamă acră foarte sănătoasă şi numai bună pentru perioada premergătoare sărbătorilor Pascale. Aşadar, astăzi vă servim cu o portie de borş de spanac…ca la mama acasă. Pentru că ne place foarte mult spanacul, iar tarabele din pieţe abundă în verdeturi de primavară, şi pentru că încercăm să-l adăugăm în cât mai multe preparate culinare. Ne-am oprit la o reţetă clasică, iar dacă nu adăugaţi ou, puteţi savura un borş delicios de post. Se prepară la fel ca şi ciorba de lobodă sau cea de ştevie.
Ingrediente:
1-2 linguri ulei de măsline
1-2 legături ceapă verde + jumătate fir de praz (opţional)
1 morcov mare
1 cartof (opţional)- tăiat cuburi
1 ou
500 g spanac proaspăt
500 ml borş
1 lingura suc de roşii sau bulion – noi am sărit pasul acesta
1 lingură mare de orez
Sare, piper
1 mână de verdeaţă pătrunjel
Mod de preparare:
1. Se călesc morcovii şi ceapă verde, toate tăiate mărunt.
2. Se alege spanacul, se spală bine, apoi se taie făşii.
3. Apoi se toarnă 1 litru de apă şi se lasă să fiarbă 15 minute.
4. Se adaugă cartoful şi orezul, se lasă să dea un clocot.
5. Când totul este fiert, se adaugă spanacul şi se potriveşte de sare şi piper. După ce a dat 1-2 clocote, se pune borşul fiert separat. Se lasă să mai dea împreună câteva clocote.
7. Ciorba de spanac se serveşte dreasă cu ou şi verdeaţă tocată mărunt.
Poftă bună!
2 răspunsuri la Bors de spanac