Azi am pregătit una dintre cele mai faimoase salate – salata caprese. Se prepară în 10 minute şi este o alegere foarte bună pentru zilele călduroase de vară şi nu numai.
Cele două ingrediente care stau la baza acestei salate, roşiile şi mozzarella = o combinaţie delicioasă, iar sosul pesto…este atât de BUN! 🙂
Ingrediente pentru 2 porţii:
500 gr roşii normale sau cherry
2 bulgăraşi de mozzarella
1 mâna de busuioc proaspăt
1/2 linguriţă seminţe de pin
1 căţel de usturoi
3-4 linguri ulei de măsline
sare şi piper proaspăt măcinate
Mod de preparare:
1. Roşiile spălate se taie în felii rotunde, mozzarella se scurge de zeamă şi se taie în felii rotunde, egale cu cele de roşii.
2. Într-un blender punem busuiocul, seminţele de pin, căţelul de usturoi şi uleiul de măsline şi pulsam de câteva ori, până obţinem un sos.
3. Pe o farfurie alternam feliile de roşii cu cele de mozzarella. Se presară sare, piper şi stropim din belşug cu sosul pesto.
Poftă bună!
Pingback: Supa crema de morcovi cu pesto si fulgi de ovaz | Sisters' Kitchen