Salata caprese

Azi am pregătit una dintre cele mai faimoase salate – salata caprese. Se prepară în 10 minute şi este o alegere foarte bună pentru zilele călduroase de vară şi nu numai.
Cele două ingrediente care stau la baza acestei salate, roşiile şi mozzarella = o combinaţie delicioasă, iar sosul pesto…este atât de BUN! 🙂

salata caprese

Ingrediente pentru 2 porţii:
500 gr roşii normale sau cherry
2 bulgăraşi de mozzarella
1 mâna de busuioc proaspăt
1/2 linguriţă seminţe de pin
1 căţel de usturoi
3-4 linguri ulei de măsline
sare şi piper proaspăt măcinate

Mod de preparare:

1. Roşiile spălate se taie în felii rotunde, mozzarella se scurge de zeamă şi se taie în felii rotunde, egale cu cele de roşii.
2. Într-un blender punem busuiocul, seminţele de pin, căţelul de usturoi şi uleiul de măsline şi pulsam de câteva ori, până obţinem un sos.
3. Pe o farfurie alternam feliile de roşii cu cele de mozzarella. Se presară sare, piper şi stropim din belşug cu sosul pesto.

Poftă bună!

salata caprese

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Un răspuns la Salata caprese

  1. Pingback: Supa crema de morcovi cu pesto si fulgi de ovaz | Sisters' Kitchen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *