Hummus şi hummus

Repetiţia e mama învăţăturii, nu? Aşa că vom relua anumite retete, pană invătam să le preparam şi cu ochii inchişi:).Lăsand la o parte ce găseşti cam in orice supermarket european, din Liban pană in Grecia fiecare bucătar pretinde că el deţine secretul adevaratului hummus, cel mai mai cel dintre toate. Mai important este că e sănătos, e gustos şi e simplu de facut acasă.

Daca incepeti de la „0”, puneti nautul la inmuiat peste noapte. Daca folositi o conserva de naut fiert, trebuie doar sa-l spalati.

Ingrediente pt hummus „clasic”
200 gr năut boabe uscat
1-2 linguri pasta tahine (după gust)
1 lămaie
1 cătel de usturoi
1/2 lamaie
ulei de măsline
sare

Ingrediente pt hummus picant cu ardei copt
200 gr năut boabe uscat
1-2 linguri pasta tahine (după gust)
1 lămaie
1 catel de usturoi
1/2 lamaie
ulei de măsline
1 ardei copt
1 ardei iute

1.Năutul care a stat in apă peste noapte se spală si se pune la fiert intr-un litru de apă. Dacă adăugati 1/2 lingurită de bicarbonat, se va frăgezi mai repede. Durează cca o oră si jumătate sa devina moale, gata de lucru. Indepartati cu spumiera pojghita care se formeaza in timpul fierberii.

2.Scurgeti năutul de apă (păstrati doar o cească de lichid, in caz că vreti să subtiati humusul).

3.Puneti năutul intr-un robot de bucătărie sau folositi un blender pentru a obtine o pastă omogenă.

4.Adăugati, sare (apx o lingurită rasă la 200 gr năut), pastă de tahine, apoi zeamă de lămaie si usturoiul pisat. Continuati omogenizarea. Puneti intr-un castron sau o farfurie mai adancă, decorati cu cateva boabe de năut fiert, presărati boia dulce pe margine si stropiti cu ulei de masline de cea mai bună calitate.

II.Pentru varianta picantă, repetati pasii de mai sus si adăugati la sfarsit un ardei iute tocat mărunt si un ardei copt.

Folositi robotul sau blenderul pentru a mixa bine totul.


Asta e, mai aveti nevoie doar de niste lipie bună sau pită aburindă, facută in casă.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


5 răspunsuri la Hummus şi hummus

  1. de cand tot zic ca incerc si eu un hummus cu ardei copt, dar n-am apucat. e bun? merita? 🙂

  2. Oana

    Cat de bine arata! Yami 😀

  3. Pingback: Chiftele de naut (de post) | Sisters' Kitchen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *