Tocana de naut cu dovleac si frunze de sfecla

Avand in vedere ca suntem in post, ne-am gandit sa va prezentam o reteta super buna, cu putine calorii. La baza acestei retetei sta minunatul naut, aceasta leguma care contine o sursa importanta de proteine vegetale.

Tocană de năut cu frunze de sfeclă şi dovleac
Tocană de năut cu frunze de sfeclă şi dovleac

Ingrediente

  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1/2 pahar de apa
  • 1 ceapa potrivita, tocata marunt
  • 1/2 ardei gras rosu, curatat de seminte si tocat marunt
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2 maini frunze de sfecla rosie, spalate si taiate fasii
  • 150 g dovleac, curatat si taiat cuburi
  • 1 conserva boabe de naut, scursa de lichidul din conserva
  • 50 ml suc de rosii sau bulion – aproximativ
  • 1 ceasca supa de legume
  • sare, piper, boia dulce, fulgi de ardei iute, 1 varf de cutit pudra de gimbir

Mod de preparare

  • Intr-o cratita, calim ceapa, usturoiul si ardeiul cu o lingurita de ulei. Se inabusa cu apa, in acest fel reducem cantitatea de ulei folosita.
  • Adaugam o frunza de dafin, frunzele de sfecla si dovleacul + jumatate din cantiatea de supa de legume. Acoperim si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 5-6 minute.
  • Adaugam si nautul impreuna cu condimentele.
  • Turnam sucul de rosii sau bulionul. Amestecam bine si acoperim cratita, lasand sa fiarba totul la foc mic. Daca tocana scade prea mult, adaugam si restul de supa de legume. Lasam sa clocoteasca 5 minute, pentru ca tocana sa se ingroase, apoi presaram patrunjel.

Pofta buna!

Cu drag,

Iolanda si Georgiana

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.