Prăjitură cu morcovi și nucă

Cu toții suntem în căutarea rețetelor simple, rapide și neapărat bune, foarte bune. Asa si noi, mai ales acum pentru ca este o perioadă de stat acasă (noi cel puțin) ne dorim sa facem cât mai multe lucruri pentru care altfel nu prea găsim timp, sa facem paine si să pregătim cât mai multe rețete care ne fac cu ochiul si la care poftim de ceva timp.

Astăzi, ne-a făcut poftă Cristina cu o prăjitură cu morcovi si nuca si pentru că, combinația celor cele două ingrediente nouă ne place foarte mult nu am stat pe gânduri. Am facut mici modificări. Este si de post, asa că nimeni nu are nici o scuză sa nu apuce de treabă.

Vă recomandăm sa dublați cantitățile dacă sunteți mai mult de două persoane in jurul ei. Noi nu am făcut-o si dupa nici două ore ne uitam după ea in tavă:)))

Ingrediente:

  • 250 gr făină ( in cazul nostru 150 gr făină albă, 100 neagră )
  • 200 gr zahăr, 1 plic zahăr vanilat (opțional)
  • 200 gr morcovi rasi
  • 1 plic praf de copt ( 10 gr)
  • 1 linguriţă scorțișoară
  • 1/2 boaba nucșoară măcinată
  • 250 gr nuca tocată grosier
  • 1oo ml ulei
  • 200 ml sifon sau apă minerală
  • 1/4 linguriță oțet

Preparare:

  • Amestecă intr-un vas făina, praful de copt si zahărul.
  • Intr-un alt vas amestecăm uleiul , oțetul si apa minerală. Le adaugăm peste ingredientele uscate, punctul 1.
  • Radem morcovii pe răzătoarea mare sau pe cea fina, după cum va plac. Noi am făcut jumate/jumătate. Adăugăm peste scorțișoara, nucșoara si nuca tăiată. Le punem peste restul ingredientelor, amestecăm ușor si punem in tava in care am pus hârtie de copt. Dam la cuptor, la 180 grade pentru aproximativ 50 minute. Pentru ca fiecare cuptor diferă, faceți testul cu scobitoarea.
  • Se lasă la răcit (momentul cel mai greu!) si înainte de a se tăia se pudrează cu zahăr pudră. Este atat de buna si de aromată!
Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.