Ei, după cum v-aţi dat seama, zilele acestea gătim puţim…dar niciodată nu renunţăm la ceva dulce 🙂
Şi cum zilele trecute răsfoiam internetul am găsit această prăjitură de post, care arăta super bine. Noi am pus lapte în loc de apă şi am înlocuit nucile cu migdale feliate. A ieşit foarte bună, cu o consistenţă umedă…deşi în reţeta originală nu arăta la fel:) Îi mulţumim lui Edith pentru reţetă:)
Ingrediente:
2 căni făină
1/2 cană migdale feliate
1 cană zahăr
1 cană lapte
1/2 cană ulei
1 borcan de 400g de gem (noi am pus de vişine)
3 linguri cu vârf de cacao
1 lgt praf de copt
(pt măsurat am folosit o cană de 250 ml)
Pentru decor:
200 ml frişcă lichidă
1. Se pun toate ingredientele într-un bol şi se mixează la viteza medie până amestecul obţinut este unul omogen.
2. Se pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor (bine încins) pt cca 40-45 min.
Se lasă să se răcească.
3. Frişca lichidă se bate bine cu mixerul, apoi se pune deasupra prăjiturii. Noi am pus şi câteva floricele de zahăr.
Enjoy!
7 răspunsuri la Prăjitură cu dulceaţă de vişine şi cacao