Prăjitură cu dulceaţă de vişine şi cacao

Ei, după cum v-aţi dat seama, zilele acestea gătim puţim…dar niciodată nu renunţăm la ceva dulce 🙂
Şi cum zilele trecute răsfoiam internetul am găsit această prăjitură de post, care arăta super bine. Noi am pus lapte în loc de apă şi am înlocuit nucile cu migdale feliate. A ieşit foarte bună, cu o consistenţă umedă…deşi în reţeta originală nu arăta la fel:) Îi mulţumim lui Edith pentru reţetă:)

prajitura cu dulceata de visine si cacao

prajitura cu dulceata de visine si cacao

Ingrediente:
2 căni făină
1/2 cană migdale feliate
1 cană zahăr
1 cană lapte
1/2 cană ulei
1 borcan de 400g de gem (noi am pus de vişine)
3 linguri cu vârf de cacao
1 lgt praf de copt
(pt măsurat am folosit o cană de 250 ml)
Pentru decor:
200 ml frişcă lichidă

1. Se pun toate ingredientele într-un bol şi se mixează la viteza medie până amestecul obţinut este unul omogen.
2. Se pune compoziţia într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi se dă la cuptor (bine încins) pt cca 40-45 min.
Se lasă să se răcească.

prajitura cu dulceata de visine si cacao

3. Frişca lichidă se bate bine cu mixerul, apoi se pune deasupra prăjiturii. Noi am pus şi câteva floricele de zahăr.

prajitura cu dulceata de visine si cacao

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


7 răspunsuri la Prăjitură cu dulceaţă de vişine şi cacao

  1. DiaMar bucataria galbena

    Frumoasa,si cu siguranta foarte gustoasa!
    Pup cu drag!

  2. Cum poate sa arate!!! Minunat, si cred ca are o aroma de zile mari, cioco + visine = love 😀

  3. Estera

    oare nu iese daca nu pun si cana de zahar si cea de lapte? zahar n-as pune, pt ca dulceata mea de visine e si asa foarte dulce, si lapte nu am momentan….merge si asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *