Pizza de post

Pizza 100% veggie, cu tofu, porumb, ceapă verde, măsline şi sos de roşii. Şi oregano pe deasupra. Este prima pizza de post pe care o pregătim şi chiar ne-a surprins cât a fost de bună. Credeam că dacă nu curge caşcavalul valuri valuri aia nu e pizza da’ ne-am înşelat rău:D.
Cum se face? Exact ca aici , diferă doar topping-ul:). O să vă placă, garantăm!
pizza veggie

Ingrediente pentru aluat:
400 g făină albă
100 g griş
1 plic drojdie – 7g
1 linguriţă zahăr
1 linguriţă sare
300 ml apă călduţă

Ingrediente pentru topping:
tofu, porumb, ceapă verde, măsline, sos de roşii, oregano
Sosul de bază:
pastă de roşii (passata), pastă de ardei iute – cât vă place, usturoi, ulei de măsline

1. Pe o suprafaţă uscată se toarnă făina împreună cu grişul şi sarea şi se formează o adâncitură. Apa calduţă se amestecă cu zahărul şi drojdia, se lasă câteva minute, apoi se toarnă în adâncitura din făină. Cu o furculiţă, amestecaţi progresiv făina de pe margine, aducând-o spre centru. Când obţineţi o pastă compactă, treceţi mâinile prin făină şi începeţi să frământaţi – cam 10 minute sunt suficiente.
2. Aluatul se lasă timp de 15 minute la temperatura camerei, acoperit cu folie.
3. În acest timp, pregătiţi un sos de bază din pastă de roşii (passata), pastă de ardei iute – cât vă place, usturoi, ulei de măsline. Porniţi cuptorul.
4.Întindeţi aluatul cât de cât rotund şi subţire.Nu e musai să aveţi tavă rotundă de pizza-merge şi o alta. Tapetaţi cu puţină făină şi aşezaţi blatul. Ungeţi cu sosul de bază şi adăugaţi ingredientele:tofu, porumb, ceapă verde, măsline si oregano.
Daţi la cuptor aproximativ 15-20 de minute, până se rumeneşte. O să vă daţi seama când este gata:).

pizza veggie
Se serveşte fierbinte! Să aveţi poftă!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Pizza de post

  1. Chiar la o pizza de post ma gandeam pt astazi!!Arata grozav!

  2. Sarbatori fericite!!! sa va aduca iepurasul tot ce va doriti!

  3. Carmen

    o pizza gustoasa, tr sa fie in primul rand aspectoasa.Asta, daaaaaaa

  4. Peter Reinhart mereu spune – daca aluatul la pizza e bun, toppingul nu conteaza! Fetele, voi m-ati convins sa pun tofu pe pizza! Va pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *