Gogoşi de post

Astăzi vorbim despre gogoşi. Alt dulce din categoria celor interzise , de mănânci de două ori pe an…hai trei:D
Din cauza caloriilor, nu de alta:))). Se fac uşor, repede şi se mănânca rapid. Miha este ”vinovată” pentru această reţetă atât de bună, perfectă am spune din punctul noastru de vedere. Cele mai bune!

gogosi de post

gogosi de post3
gogosi de post 4

Ingrediente:
500 g făină
250 ml apă călduţă
50 ml ulei
25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
1/2 linguriţă sare
2-3 linguri zahăr
Opţional: coajă rasă de la o lămâie/portocală sau 1 linguriţă extract de lămâie, migdale sau oricare alta vă place.
*dacă folosiţi drojdie proaspătă o dizolvaţi în apă călduţă.

1.Într-un castron mai mare amestecăm făina, sarea, zahărul si drojdia . Turnăm treptat apa calduţă, încorporăm şi esenţa (dacă este cazul) şi frământăm până obţinem un aluat omogen, uşor lipicios.
P1190918
2. Punem şi uleiul şi frământăm până aluatul nu se mai lipeşte de mâini. Acoperim cu un prosop şi lăsăm la dospit până aluatul îşi dublează volumul.
P1190919
3. După ce aluatul a crescut suficient, îl scoatem pe masa unsă cu putin ulei, îl frământăm să scoatem aerul, apoi îl întindem. Decupăm formele dorite şi mai lăsăm puţin pe masă, sa crească. Puteţi folosi şi gura unui pahar dacă nu aveţi forme.
P1190935
gogosi de post 6
P1190942
P1190966
4.Se pun la prăjit în baie de ulei. Se prăjesc la foc mic, pe ambele părţi. Se scot pe hârtie absorbantă, apoi cât incă sunt fierbinţi se tăvălesc prin zahăr pudră.
P1190986
Gogosi de post2
gogosi de post 5

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


10 răspunsuri la Gogoşi de post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.