Couscous cu legume

Se spune că o mâncare bogată în carbohidraţi şi bine condimentată te scapă de mahmureală şi te pune pe picioare. Ce vă putem spune este că după acest couscous ne-am suit la loc în vârful patului şi am pus un film, şi, într-adevăr, nu am adormit!
Lăsând gluma la o parte, reţeta asta pică bine oricând, dar mai ales atunci când cauţi ceva hrănitor, lipsit de grăsimi şi uşor de preparat.

Ingrediente:
100 gr couscous
1 cartof
1 morcov
1 ardei gras
1 ceapă tocată mărunt
1 roşie tăiată cuburi (poate fi şi din conservă)
1/2 linguriţă pastă harissa
1/2 linguriţă turmeric
1/2 linguriţă chimen
2 căţei de usturoi
1 legătură patrunjel
ulei de măsline, sare, piper

1.Într-o cratiţă căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugaţi usturoiul. Puneţi pasta harisa, turmericul şi chimenul, amestecaţi şi lăsaţi aromele să se combine. Adăugaţi cartofii tăiaţi cuburi, morcovii şi ardeiul în feliuţe, apoi roşiile. Potriviţi de sare si piper. Adăugaţi apa cat să le acopere şi lăsaţi să fiarbă acoperite, cca 30 de minute.
2.Într-un castron puneţi couscous-ul, cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline. Turnaţi apa fierbinte şi acoperiţi vasul; ar trebui ca apa să fie absorbită în 5-6 minute. Amestecaţi cu o furculiţă- ulei de măsline vă impiedică granulele să se lipească.
3.Faceţi o adâncitură în mijloc şi turnaţi legumele şi tot sosul lor fierbinte. Presăraţi pătrunjel tocat şi serviţi imediat.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Couscous cu legume

  1. Mihaela

    OMG!arata senzational si mi s-a facut o pofta:D

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *