Ciuperci la grătar cu mămăliguţa şi mujdei

O reţetă clasică, la care nimeni nu poate spune pas, e prea bună! Găsim ciuperci champignons sau pleurotus la orice oră în supermarket, altceva nu prea, dar poate voi aveţi norocul să vă întâlniţi şi cu alte minunăţii, mânătărci, ghebe, bureţi etc. Să nu lipsească mămăliguţa caldă şi mujdeiul, asta e important!

Ingrediente (4 porţii):
400 gr ciuperci champignons
400 gr ciuperci pleurotus
Ulei de măsline, sare, piper
O mămăligă zdravănă şi un mujdei gros

1. Mai întâi, preparaţi mămăliga, să stea pe foc la cald, gata de a se răsturna pe fundul de lemn. Zdrobiţi usturoiul în piuliţa şi frecaţi-l cu sare şi ulei de măsline până devine cremos. Ar merge şi puţină smântână, dacă vă place.
2. Să trecem la ciuperci: le spălaţi bine, rupeţi, picioruşul ciupercilor champignon, tăiaţi capetele tari al celor pleurotus. Le ştergeţi cu un prosop şi le stropiţi cu ulei de măsline, după care le condimentaţi generos cu sare şi piper. Se frig pe grătarul bine încins, fiecare ciupercă atât cât are nevoie.
3. La sfârşit se tăvălesc prin mujdei şi verdeaţă. Alături de mămăliguţa, dacă aveţi timp, puteţi prepara şi o tocăniţă rapidă din picioruşele de champignons şi capetele de pleorotus (e păcat de ele), pe care le înăbuşiţi cu puţină ceapă şi le stingeţi cu vin alb şi puţin suc de roşii. Asta ar fi un sos suplimentar, dar veţi vedea că merită efortul.

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Ciuperci la grătar cu mămăliguţa şi mujdei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.