Tiramisu de capsuni

Ne-am gandit sa preparam o reteta care sa se potriveasca cu vremea de afara. Si cum au aparut capsunile, nu am rezistat tentatiei :)).

Ingrediente:
500 gr branza mascarpone sau quark( se gaseste la mega image)
500 gr capsuni
1 pachet 400 gr piscoturi
3 oua
1 plic zahar vanilat sau 1 baton de vanilie
7 linguri de zahar
compot de visine sau suc de portocala

Se bat albusurile spuma tare cu 2 linguri de zahar.

Galbenusurile se amesteca cu crema de branza, 5 linguri de zahar si zaharul vanilat. Adaugam spuma de albusuri si amestecam incet. Capsunile se spala si se curata de codite.

Intr-un blender se pun 250 gr de capsuni si mixam pana obtinem o pasta omogena, pe care o amestecam incet cu crema de branza. Pe un platou sau o tava punem un strat subtire de crema, un strat de piscoturi insiropate cu suc de portocala sau compot de visine.

Apoi adaugam din belsug crema si inca un strat de piscoturi. Se acopera cu restul de crema si se orneaza cu ciocolata rasa si capsuni. Se tine la frigider 5-6 ore.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *