Ruladă cu dulceaţă de lapte (dulce de leche) şi frişcă

Trebuia să facem cumva, să uitam că este luni şi că, vrem, nu vrem începe o nouă săptămână de muncă! Aşa a luat naştere această delcicioasă ruladă! Desi prima dată cand am făcut ruladă ne gândeam cu groază că nu va iesi, că este un desert fiţos şi greoi (ne referim la preparare şi nu la calorii:))) am realizat că nu este deloc aşa, tocmai de aceea în ultimul timp a devenit desertul preferat şi ori de câte ori ţipă cineva după dulce rulada ne scoate din incurcatură. Niciodată nu e prea mult dulce, nu-i aşa? ).

rulada cu dulce de leche si frisca

Rulada cu dulce de leche si frisca

Ingrediente:
6 ouă
6 linguri de zahăr
6 linguri de făină
1 linguriţă extract de vanilie
1 praf de sare
Umplutură şi decor:
1 borcan dulce de leche (300 gr)
200 ml frişcă
ciocolată rasă – opţional

*Preparare ruladă:
1. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, se adăugă zahărul şi vanilia şi se bate în continuare, până când se întăreşte din nou.
2. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de lemn şi se amestecă cu făina.
3. Peste amestecul de gălbenuşuri şi făină se adăugă treptat şi cu mare grijă spuma de albuşuri, amestecând uşor prin răsturnare.
4. Compoziţia de ruladă se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Dacă tava este prea mare, se ung bine părţile laterale cu unt şi se tapetează cu făină.
5. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 15 minute la foc potrivit. În primele 10 minute nu se deschide uşa cuptorului.
6. Când rulada este coaptă, se răstoarnă pe un şervet umed, desprinzând hârtia imediat. Se acoperă cu un şervet uscat şi lasă 3-4 minute pentru a se răci.
7. Se unge din belşug cu dulce de leche şi se rulează uşor cu şervetul. Pe deasupra se pune frişca bătută bine şi se rade ciocolată.

rulada cu dulce de leche si frisca

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


7 răspunsuri la Ruladă cu dulceaţă de lapte (dulce de leche) şi frişcă

  1. Pingback: Retete dulci pentru Craciun | Sisters' Kitchen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.