Prajitura cu ricotta este un desert aromat, are o textura usor umeda si este simplu de facut. Deasupra am pus un strat de dulceata de lapte, cunoscuta si sub numele de „dulce de leche”, de altfel nelipsita din bucataria noastra.
Si daca tot ne-am apucat de prajiturit, am taiat frumos si vreo doua capsune, pe care le-am pus deasupra stratului de dulceata. Am presarat si ceva fulgi de nuca de cocos, nu ne-am putut abtine 😊.
Si cum ne uitam noi la poze, ne-am adus aminte de o alta prajitura, si anume aceasta 😘.
Ingrediente:
• 3 oua
• 100 g zahar
• 250 g ricotta
• 4 linguri smantana
• 230 g faina
• 7 g praf de copt
• coaja rasa de lamaie
Mod de preparare:
1. Mixam ouale,zaharul si coaja de lamaie pana obtinem o compozitie cremoasa.
2. Mixam ricotta cu smantana, dupa care le adaugam la compozitia anterioara.
3. Faina amestecata cu praful de copt, se cerne si se adauga putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena.
4. Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se coace pentru aproximativ 35-40 de minute.
Cu drag,
Iolanda & Gerorgiana
2 răspunsuri la Prajitura cu ricotta si lamaie