Prajitură cu mascarpone, căpșuni și piersici

… sau cum am dat greş cu o cremă foarte simplă. Pentru că e normal să greşim – din greşeli se învaţă, nu-i aşa?
Ne-am pregătit toate cele necesare pentru Provocarea Bucătar curajos (reţeta dulce), şi eram nerăbdătoare să gustăm rezultatul. Sincer, nu ştim unde am greşit…poate am bătut frişca prea mult?? – După cum se poate observa în poze…crema s-a tăiat: (
Ne-am gândit de câteva ori înainte de a posta reţeta, aşteptând să fim trase de urechi.:) În ceea ce priveşte gustul, noi am fost foarte mulţumite, ba chiar am împărţit prăjitura cu prietenii şi am primit numai cuvinte frumoase.
Reţetă originală o găsiţi pe blogul Panseluţei– noi am făcut câteva modificări:)

Prajitura cu mascarpone, capsuni si piersici

Prajitura cu mascarpone, capsuni si piersici

Ingrediente pentru o tavă de chec:
200 g biscuiţi – noi am folosit petit beurre
70 g unt topit şi răcit
1 ceaşca zahăr
3 foi de gelatină
7 jumătăţi piersici din compot
200 ml frişcă lichidă
250 g mascarpone
1/2 linguriţă coaja rasă de portocală
O ceaşcă de zahăr + 3 linguri pentru sos
250 g căpşuni

Mod de preparare:
1. Se tapetează cu folie de plastic bază şi pereţii unei tăvi – noi am ales o tavă de chec.
2. Se zdrobesc biscuiţii cu ajutorul unui făcăleţ sau într-un blender. Se amestecă cu untul topit şi se aşează în tavă pregătită presând bine cu fundul unui pahar.
3. Din piersici se face un piure, care se pune pe bain mare împreună o ceaşcă de zahăr şi gelatina hidratată în prealabil în puţină apă rece (10 minute). Se amestecă până se topeşte gelatina şi „se ţine bine” pe lingura.
4. Se bate frişca tare, după care se adăugă mascarpone şi coaja rasă de portocală. Se amestecă cu piureul de piersici răcit, până obţinem o cremă omogenă (nu şi în cazul nostru: ()
5. Se răstoarnă crema peste biscuiţii din tava, se pun câteva căpşuni tăiate felii şi se dă la rece aproximativ 2 ore.
6. Căpşunile spălate şi tăiate bucăţi, se pun la fiert într-o cratiţă împreună cu 3 linguri de zahăr. Le lăsăm să fiarbă la foc mic, până obţinem un sos. După ce s-a răcit se toarnă peste prăjitura. Se lasă încă 2 ore la frigider.

Prajitura cu mascarpone, capsuni si piersici

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Prajitură cu mascarpone, căpșuni și piersici

  1. Taiata sau nu, e tare aratoasa !

  2. multumim Pansy, si a fost foarte buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *