Ieri v-am pregatit biscuiti, astazi venim cu o prajitura buna, buna 🙂 Daca sunteti in cautare de o prajitura extrem de simpla si daca vi se intampla sa ramaneti cu banane nemancate, atunci trebuie sa incercati urmatoarea reteta.
Ingrediente pentru o tava patrata cu diametrul de 2o cm:
3 banane
2 oua
100 g zahar brun
100 g unt topit si racit
50 g ciocolata alba taiata grosier
50 ml lapte
100 g nuca tocata grosier
1 lingurita extract de vanilie
250 g faina amestecata cu 1 lingurita de praf de copt, 1 varf de cutit de sare si 1/4 lingurita de bicarbonat
Pentru umplutura si decor:
10 linguri de compot de piersici sau de ananas – pentru insiroparea blatului
8 linguri dulceata de lapte
100 g ciocolata neagra, 50 g ciocolata alba, arahide trase in ciocolata (optional)
Mod de preparare:
1. Se freacă ouăle cu zahărul, până devine o cremă omogenă. Se adaugă untul, nucile si extractul de vanilie, amestecând bine. Apoi se adaugă piureul de banane,laptele si ciocolata alba.
2. Se toarnă compoziţia lichida peste ingredientele uscate şi se amestecă bine cu o lingură de lemn.
3. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
4. Se toarnă aluatul într-o tava patrata cu diametrul de 20 cm (tapetata cu foaie de copt) si se coace aproximativ 25 de minute, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca complet.
5. Apoi se taie blatul in doua. Se insiropeaza, se pune dulceata de lapte si se acopera cu cea de a doua jumatate de blat, insiropat si el.
6. Turnam ciocolata neagra topita la bain marie si alternam cu ciocolata alba. Decoram cu arahide trase in ciocolata si gata!
Pingback: Retete dulci pentru Craciun | Sisters' Kitchen