Papanaşi cu dulceaţă de vişine

Astăzi ne alăturăm unui proiect frumos şi anume Lunea-Gateste Romaneste, la iniţiativa lui Alice. Am pregătit papanaşi cu dulceaţă de vişine , un desert tradiţional românesc cu o istorie veche şi delicioasă:).


Ingrediente (4 papanaşi):
1 pachet branză de vaci (250g)
1 ou
100 g făină + 1 vârf de bicarbonat de sodiu
50 g zahăr + 1 plic zahăr vanilat
10 linguri de unt
8 linguri dulceaţă de vişine
8 linguri smântână

1. Amestecaţi brânza de vaci, zahărul şi gălbenuşul.

2. Adăugaţi făina amestecată cu bicarbonatul. 

3. Separat albuşul se bate spumă şi se pune peste celelalte ingrediente.

4. Frământaţi toate aceste ingrediente până obţineţi un aluat care să nu fie nici prea tare, dar nici prea moale.

5. Aluatul se împarte în patru bucăţi, care se turtesc şi cu ajutorul degetelor se face în mijloc câte o gaură.

6. Se prăjesc pe ambele părţi în unt  încins. Am ales untul pentru că ni se par papanaşii mai gustoşi aşa.  Se scot pe o hârtie absorbantă.

7. Papanaşii se servesc cu smântână şi dulceaţă.

                                                            Poftă bună!

Mulţumim Alice şi felicitări pentru proiect:)

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


6 răspunsuri la Papanaşi cu dulceaţă de vişine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.