Panna cotta cu piure de mango

Vă mai aduceţi aminte de reţeta noastră de panna cotta cu vanilie?… ei bine de data aceasta, am adăugat un delicios piure de mango… rezultatul a fost excelent ♥. Aşadar, astăzi vă răsfăţăm cu un desert răcoros numai bun pe o vreme ca asta!


1. Începem prin a pregăti reţetă de panna cotta de vanilie.
Ingrediente:
400 ml lapte
200 ml smântână dulce
2 păstăi de vanilie
4 foi gelatină
5 linguri zahăr

1. Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna.
2. Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece.
3. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în cratiţa de pe foc.
4. Adăugăm zahărul şi gelatina stoarsă bine şi amestecăm, pentru a nu se prinde laptele de cratiţă.
5 .După ce a dat de două ori în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă în forme cu ajutorul unui polonic.

Se pune la frigider pentru 3-4 ore, după care pregătim piureul de mango: se curată un mango şi se taie bucăţi, se pasează cu benderul împreună cu 2-3 linguriţe de zahăr. Se pune la încălzit piureul 4-5 minute, după care adăugăm 2 foi de gelatină, înmuiate în apă rece şi stoarse bine. Se amestecă bine şi se lasă să se răcească. Apoi punem 1-2 linguriţe deasupra şi punem din nou la frigider pentru 2-3 ore.

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


4 răspunsuri la Panna cotta cu piure de mango

  1. Panacotta este unul dintre deserturile mele preferate! Aceasta varianta pare foarte delicata si savuroasa, iar prezentarea este minunata, dragi surori!

  2. Mihaela

    Arata foarte bine!o sa incerc si eu varianta cu piure, dar cred ca voi folosi zmeura. Bravo fetelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *