Ingrediente:
7 oua
7 linguri apa
7 linguri ulei
1 cana si jumatate faina
1 cana si jumatate zahar
700 g visine fara samburi
1 praf de copt
1.Visinele se spală, se scot samburii si se lasă la scurs.
2.Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu praf de sare.
3.Se pune zahărul cu apa la foc mic pina se face sirop, apoi se toarnă fierbinte peste albusuri amestecand cu mixerul 1 minut.
4.Peste compoziţia obţinută se pune uleiul puţin câte puţin şi se amestecă.
Se adaugă şi gălbenuşurile amestecând uşor până se incorporează, apoi se adaugă praful de copt şi făina.
5.Se unge o tavă (de preferat dreptunghiulară) cu unt sau putin ulei, se toarnă compozitia si se adaugă visinele.
Se coace la foc potrivit 40-45 minute.
Pofta buna!