Pandişpan cu caise

Una dintre cele mai căutate prăjituri ale verii (cel puţin in cazul nostru) este pandişpanul. De data aceasta,am ales să facem cu caise pentru că ne plac foarte mult şi aşa cum spuneam şi aici, big sister este fan pandişpan…a ieşit genial!:D
*Tăva cea draguţă, pe care a fost aşezat pandişpanul este de la Corelli Atmosphere, un magazin tare frumos din centrul oraşului (Piaţa Amzei).


Ingrediente:
7 linguri de ulei
7 linguri de apă
7 ouă
1 cană şi jumătate de zahăr (1 cană = 250 g)
1 cană şi jumătate de făină
1 plic de praf de copt
fructe (caise, vişine, piersici, etc.)

1. Albuşurile se bat spumă tare cu praf de sare.
2. Se pune zahărul cu apa la foc mic, până se face sirop (aprox 10 min), apoi se toarnă fierbinte peste albuşuri amestecând cu mixerul 1 minut.
3. Peste compoziţia obţinută se pune uleiul puţin câte puţin şi se amestecă.
4.Se adaugă şi gălbenuşurile amestecând uşor până se incorporează, apoi se adaugă praful de copt şi făina.
5. Se unge o tavă (de preferat dreptunghiulară,noi am folosit o tavă de 40/30cm)cu unt sau puţin ulei,se toarnă compoziţia şi se aşează caisele curăţate şi tăiate pe jumătate.
6.Se coace la foc potrivit(180 grade) 40-45 minute.Ca să fiti siguri că este gata,faceti testul cu scobitoarea.Nu se deschide uşa cuptorului in timpul coacerii in primele 25 min! sau deloc.
7.Se scoate pandişpanul,se pudrează cu zahăr şi se lasă să se răcească (cca 30 minute)…greu ,nu-i aşa?:))



Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Pandişpan cu caise

  1. Like!!! Asta fac si eu acum!

  2. Foarte buna!
    O facem si noi destul de des. Si in varianta asta cu caiselein aluat si in o alata varianta cu caisele puse deasupra

  3. Ce pufosenie, arata tare bine……

  4. ce bine arataaaaaaaa! Ador caisele iar pandispanul e mai mult decat delicios!
    superba si tavita :*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *