Cheesecake cu kiwi

S-a pus bine praful pe această rețetă …şi asta pentru că rătăcisem pozele și abia, abia am găsit le-am gasit:).Ce bine, era păcat de un desert așa frumos!
Acesta este şi primul nostru cheesecake de altfel,(asta pentru că nu ne omorâm după deserturile cu brânză dulce si smântână:P) şi am ales ca şi inspiraţie reţeta din cartea regală de bucate,cu mici modificări. Ne-am jucat împreună cu „principesa Iulia” (prietenii ştiu de ce) la prepararea acestui cheesecake extrem de bun. Cine este Iulia? O persoană tare dragă nouă ( şi pricepută), care face parte din familie şi are norocul de a fi răsfăţată şi servită de iubitul ei cu tot felul de bunătăţuri…cine nu ar vrea?:P
Am fost la piaţă, am luat ce ne trebuie şi după ce am savurat cafeaua şi am mai răsfoit reţeta, ne-am apucat entuziasmate de primul nostru cheesecake ♥
Ne-a plăcut foarte mult ce a ieșit,deci se poate și desert cu brânză si smântână:P …vouă vă place cheesecake-ul?

Ingrediente:8-10 porţii

Blat:
300 gr biscuiţi(noi am folosit populari), sfărâmaţi mărunt
59 gr zahăr tos
80-95 unt topit
Umplutură:
1 plic gelatină simplă
60 ml apă rece
450 gr brânză Philadelphia
100-115 gr zahăr
1 praf de sare
200 gr smântână grasă
200 gr smântână dulce, pentru frişcă
Sirop:
Fructe:Noi am ales kiwi,dar puteţi face cu ce fructe vă plac
2 linguri de apă
100 gr zahăr

1.Pregătiţi ingredientele.


Blatul:
2. Fărâmiţaţi biscuitii cu mâna sau cu un blender/robot de bucătărie.Pune-ţi într-un castron biscuiţii şi zahărul,adăugaţi untul topit şi amestecaţi pană când ingredientele se omogenizează şi formează o pastă.Puteţi adăuga şi scorţişoara, doar dacă vă place.

3.Ungeţi cu unt o tavă rotundă de tartă (noi am folosit o tavă de tort cu fundul detaşabil) şi puneţi hârtie de copt,pentru ca aluatul să nu se lipească şi pentru a uşura tăierea şi scoaterea blatului din tavă.

4.Presaţi bine aluatul de biscuiţi pe fundul şi pe laturile tăvii.
5.Cât timp pregătiţi umplutura lăsaţi aluatul acoperit la frigider.
Umplutura:
Diluaţi gelatina în apă rece,amestecaţi la foc mic până se dizolvă.Mixaţi brânza până devine o cremă moale.Adăugaţi încet gelatină,amestecând până ce compoziţia devine omogenă.Adăugaţi zahărul şi sarea şi amestecaţi pană ce compoziţia devine uşoară şi pufoasă.
Într-un castron curat,bateţi smântâna până se întăreşte.Turnaţi smântâna peste frişcă obţinută,apoi adăugaţi încet amestecul de smântână în compoziţia cremoasă de brânză.
Turnaţi compoziţia peste blatul de biscuiţi şi uniformizaţi suprafaţa cremei cu o spatulă.

Sirop:Puneţi într-o cratiţa la foc mediu două linguri de apă ,100 gr zahăr şi 2 kiwii curăţate şi feliate,până când zahărul se topeşte şi fructele se înmoaie.Când amestecul fierbe,învârtiţi cratiţa pentru a distribui uniform lichidul.Lăsaţi lichidul să fiarbă la foc mic până se îngroaşă ( ca un sirop mai închegat).Stecurati siropul şi lăsaţi-l să se răcească.Aruncaţi fructele.
Adăugaţi siropul peste cheesecake uniform şi aşezaţi fructele.

Puneţi cheesecake-ul la frigider (minum 4 ore,ideal este să fie lăsat peste noapte)…dacă puteţi:D.
Aşezaţi-vă confortabil şi savuraţi desertul în compania celor dragi:).Ziua va fi cu siguranţă mai dulce!

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Cheesecake cu kiwi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.