Luna asta se implinesc 6 ani de blog ! Nici noua nu ne vine sa credem ca au trecut sase ani de la prima reteta ❤. Sase ani plini de amintiri care de care mai frumoase, retete delicioase si oameni dragi pe care i-am cunoscut datorita acestui blog. Va multumim inca o data pentru ca ne urmariti, chiar daca uneori se cam depune praful pe aici. Acestea fiind spuse, trecem direct la reteta de azi si anume o deliciosa budinca de paine cu zahar ars. ?☺
Ingrediente:
• 200 g paine, ideal este sa folositi o paine mai dulce si mai veche.
• 350ml lapte
• 4 oua
• 150 g zahar
• 50 g unt topit
• Vanilie, coaja rasa de lamaie.
• Pentru caramel 150 gr zahar
Mod de preparare caramel (zahar ars):
● Intr-o cratita se adauga 150 g de zahar si se pune la foc mic. Se lasa sa se incinga bine pana incepe sa se topeasca si capata o culoare maronie. Se ia cratita si se invarte/misca pentru a se topi cristalele de zahar. ATENTIE! aveti grija sa nu se arda pentru ca devine amar. Cand este gata, se toarna intr-o tava antiaderenta.
Mod de preparare budinca de paine:
1. Painea taiata cuburi se pune intr-un castron si se acopera cu lapte.
2. Intre timp, amestecam ouale cu zaharul, untul topit, vanilia si coaja de lamaie.
3. Pregatim o tava cu apa pentru bain marie si incalzim cuptorul la 200 grade.
4. Turnam amestecul de oua peste painea inmuiata si amestecam bine. Se pune compozitia in tava pregatita cu caramel, dupa care se pune in tava pentru bain marie. Se da la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
5. Cand este gata, se rastoarna pe un platou. Se poate servi cu sos de caramel sau de vanilie .
Un răspuns la Budinca de paine si aniversarea noastra