Budincă de brioşe

Rar se întâmplă să nu putem mânca toate prajiturile pe care le pregătim (mai ales brioşele)… dar s-a intamplat săptămâna trecută.Am pregătit nişte brioşe simple cu nucă, dar pentru că între timp în frigider „au apărut” nişte prăjiturele….. nu le puteam lăsa acolo:)).
Asa ca am aruncat un ochi prin dulap şi frigider şi am încropit aceasta budincă, numai bună lângă o cană de cacao cu lapte.


Ingrediente:
6-7 brioşe (noi am folosit brioşe ceva mai uscate, stăteau de vreo 3-4 zile prin bucătărie)
1 ou
250 ml smântână lichidă pentru deserturi
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1/2 linguriță cacao-opțional
30 g zahăr
*zahăr pudră pentr decor
unt pentru uns tava

1. Se ia o tavă mai mică şi se unge cu unt.
2. Brioşele se rup pe jumătate sau în patru, depinde de inspiraţia fiecăruia: D, apoi se aşează în tavă.
3. Într-un catron amestecăm bine smântâna, oul, zahărul şi scorţişoara.Se toarnă peste bucăţile de brioşe.

4. Se pudrează cu o lingură de zahăr pudră, iar apoi se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 30 de minute.După care,urmează partea cea mai simplă…se mănâncă:)).

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


10 răspunsuri la Budincă de brioşe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.