Pe această bombă calorică a fost bătaie :))). Cireşele şi ciocolata sunt combinaţia perfectă, o prăjitură cu o textură ciocolatoasă, fină şi bună rău! ♥♥♥
* Accesoriile le găsiţi la Corelli Atmosphere
Ingrediente pentru o tavă de tort (diametru 26 cm):
200 g de ciocolată 1/2 amăruie+1/2 cu lapte
250 g de unt
200 g zahăr
1 vârf de sare
5 linguri de cacao
4 linguri de făină amestecată cu 2 linguriţe rase de praf de copt
4 ouă
1 mână de cireşe curăţate şi tăiate pe jumătate
2 linguri de nuci
1. Dăm drumul la cuptor. Ciocolata şi untul se topesc împreună la bain marie.
2. Folosind robotul de bucătărie, vom amesteca toate ingredientele, mai puţin cireşele şi nucile. Vom obţine o compoziţie destul de lichidă.
3. Tava se unge cu unt şi se tapetează cu hărtie de copt, după care turnăm compoziţia.
4. Presărăm pe deasupra cireşele şi nucile.
5. Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace pînă se încheagă, la noi a durat cam 40 de minute, depinde de cuptor.
Pingback: Brownie cu cireşe – Mansarda cu bunătăți