Brioşe cu vanilie

Dacă vă place aroma vaniliei în prăjituri, creme şi alte bunătăţuri… atunci welcome to the club: D.
O reţetă simplă, rapidă şi aromată! Cu aceste brioşe am „defilat” săptămâna trecută la evenimentul de lansare a Rocambolesque.



Ingrediente: 12 buc
200 gr făină
150 gr zahăr fin
150 gr unt moale
½ linguriţă praf de copt
2 linguriţe extract vanilie
3 ouă

1. Dăm drumul la cuptor la 180C.
2. Pregătim o tavă de brioşe,așezând în fiecare orificiu hârtie specială de brioşe.
3. Într-un bol mixăm untul moale cu zahărul, până când devine o compozitie cremoasă. Adăugăm ouăle, pe rand, amestecând bine după fiecare.
4. Adăugăm făina, praful de copt şi extractul de vanilie şi mixăm până se omogenizează compoziția.
5.Turnăm aluatul în hartiile de brioşe şi le coacem timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc. Faceţi testul cu scobitoarea, pentru siguranţă:).
6. Se lasă să se răcească .
7. Dacă vreţi, le puteţi glazura cu ciocolată, aşa cum am făcut noi. Sunt la fel de bune şi simple:).

Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


17 răspunsuri la Brioşe cu vanilie

  1. Pingback: Halloween muffins | Sisters' Kitchen

  2. Pingback: Colourful muffins | Sisters' Kitchen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.