Brioşe cu scorţişoară şi nuci pecan

Din nou brioşe!Da.Acum o reţetă cu scortişoară şi nuci pecan.O combinaţie extraordinar de bună,un miros îmbietor adică brioşe aromate numai bune să-ţi începi ziua cu un mare zâmbet:).
Weekend frumos tuturor!


Ingrediente pentru 12 brioşe:
185 g făină
120 g unt topit şi răcit
110 g zahăr
2 ouă
3-4 linguri lapte
1/2 plic praf de copt
1 vârf de bicarbonat
1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
5 nuci pecane curățate și rupte bucăți

1. Într-un bol se amestecă cu o lingură de lemn untul împreună cu zahărul.

2. Se adăugă cele 2 ouă şi continuăm să amestecăm bine, bine.
3. Separat, se amestecă faină, praful de copt, bicarbonatul şi scorţişoară.
4. Se adăugă peste compoziţia lichidă şi se omogenizează compoziţia.

5. Se pune aluatul în tavă de brioşe, tapetata cu hârtii speciale.Noi am folosit şi două tăvi de silicon pe care le aveam şi nu le folosisem încă. Se pune aproximativ 3/4 din capacitatea unei forme. Se pun deasupra 2-3 bucăţi de nuci pecane şi se introduce în cuptorul preîncălzit.

6. Se lasă 20-25 de minute la 180 de grade.


Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Brioşe cu scorţişoară şi nuci pecan

  1. Arata fenomenal de bine!!! Ador scortisoara si nucile pecan, deci clar o sa le incerc si eu cand o sa am voie sa ma rasfat cu asemenea minunatii!
    Pup si un weekend minunat va doresc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *