Brioşe cu lapte condensat

Aceste pufoşenii de brioşe au fost pentru noi un răsfăţ de zile mari. Au ieşit atât de bune, încât cu greu ne-am abţinut să nu le mâncâm pe toate chiar în seara cu pricina:D Şi ca să completăm „tabloul serii”, le-am tăiat pe jumătate şi le-am umplut cu îngheţată de vanilie şi felii de căpşune.
Un deliciu!!!


Ingrediente:(pentru 12 brioşe)
2 ouă
6 linguriţe ulei de floarea soarelui
150 g făină
180 g lapte condensat îndulcit
1 plic praf de copt
1 linguriţă coajă de lâmăie rasă

1. Se pun într-un bol ouăle şi se bat bine cu telul, apoi turnăm uleiul continuând să amestecăm bine cu telul până se omogenizează.
2. Se adaugă laptele condensat+coaja de lămâie.

3. Incorporăm făina împreună cu praful de copt şi amestecăm cu o lingură de lemn.

4. Se obţine o compoziţie un pic mai groasă decât reţeta clasică de brioşe.

5. Aşezăm hârtiile de brioşe în tava specială şi le umplem puţin mai mult de jumătate.
6. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coc la 180 de grade timp de 15-20 de minute.


Enjoy!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


8 răspunsuri la Brioşe cu lapte condensat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.