Brioşe cu ciocolată şi vişine

Ne place ciocolata, dar ne plac şi vişinele şi atunci ne-am gândit că bune ar fi nişte brioşe cu multă ciocolată:). Au un gust aparte şi sunt excelente la ceai sau la cafea.Sunt adevărate delicii, potrivite pentu orice ocazie. Se poate folosi orice tip de ciocolată, atât neagră cât şi cu lapte.Dacă vreţi să vă potoliţi pofta de ciocolată nu mai staţi pe gânduri:D


Ingrediente (20 bucăţi)
400 făină
1 lingură praf de copt
55 gr cacao
100 gr zahăr fin
2 ouă
2 lingurite extract vanilie
6 linguri ulei floarea soarelui
375 ml lapte
200 gr ciocolată neagra sau cu lapte tocată in bucăţi mici
o cana de visine

1. Topim ciocolata la bain-marie:
2. Întru-un bol mediu amestecăm făina, praful de copt şi cacaoa, apoi adăugăm zahărul şi cele două
ouă.
3. Întru-un alt bol amestecăm extractul de vanilie, uleiul şi laptele si le adaugăm in amestecul cu făină.Ciocolata topită se incorporează în amestecul cu făină şi se adăugă bucăţile de ciocolată.Nu se bate, doar se amestecă puţin.
4. Se toarnă din compoziţie în hârtiile speciale puse într-o tavă. Se adaugă şi vişinele în fiecare formă.
5.Se coc 20-25 minute .


Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


16 răspunsuri la Brioşe cu ciocolată şi vişine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.