Somon sălbatic tras la tigaie

Concursul „Insipirattion Food Marathon„, organizat de Electrolux a ajuns la final. Astăzi este ultima temă şi cea mai uşoară am spune noi, adică Reţeta în 30 minute. Ne-am întors pe toate părţile, ne-am vorbit şi am ajuns la peşte! Aşa că astăzi vom mânca un preparat extrem de bun, rapid şi sănătos.


Ingrediente:
2 fileuri de somon sălbatic
1 mâna de rucula
2 linguri rodie
ulei de măsline, sare, piper
1-2 căţei de usturoi pisaţi
mărar, lămâie

1. Spălam peştele şi-l ştergem bine cu hârtie absorbantă.
2. Amestecăm usturoiul, mărarul şi 2 linguri ulei de măsline. Adăugăm sare şi piper, apoi punem amestecul peste peste.

3. Se încing 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie, după care se pune fileul cu pielea în jos. Se lăsă în jur de 4 minute, apoi se întoarce pe partea cealaltă. Se ţine încă 3 minute şi se ia tigaia de pe foc.
4. Într-o farfurie se pune rucula în mijloc şi presăram cele 2 linguri de rodie. Se adăugă fileul de somon peste rucula. Se serveşte stropit cu zeamă de lămâie.

Poftă bună!

Cu această reţetă participăm la concursul „Insipirattion Food Marathon„, organizat de Electrolux.

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


23 răspunsuri la Somon sălbatic tras la tigaie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.