Va propunem o reteta usor de preparat si foarte sanatoasa. Am ales somonul pentru ca are o cantitate mare de grasimi omega 3 cu nenumarate beneficii pentru sanatatea noastra. Alaturi de ton, sardina, macrou face parte din categoria pestilor grasi. Consumul de peste de cel putin doua ori pe saptamana este ideal.
Ingrediente pentru 2 poortii:
2 bucati de somon – noi am folosit file circa 200-250 g fiecare
2 lingurite ulei de masline extravirgin
1-2 catei de usturoi
patrunjel si marar proaspat tocat
sare si piper
1-2 foaie de copt
3-4 morcovi tineri
150 g fasole verde proaspata
1 mana de mazare
2 linguri de unt
Modul de preparare a somonului:
1. Pregatim un sos din usturoiul pisat sau dat pe razatoare impreuna cu uleiul, sarea, piperul si verdeturile, optional puteti adauga si zeama de lamaie.
2. Se aşează fiecare bucată de somon pe o foaie de copt impreuna cu sosul pregatit mai sus.
3. Se înveleşte în folie, având grijă ca la capete folia să fie bine impaturita, pentru a nu pierde sosul.
4. Se pune intr-o tava si se introduce in cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
Modul de preparare a legumelor:
1. Legumele spalate si curatate (in caz ca aveti ce curata) se taie in functie de preferinte si se pun la fiert intr-o oala cu un varf de sare – Atentie le fierbem al dente, nu pana se fac terci.
2. Dupa ce au fiert, le scurgem de apa si trecem printr-un jet de apa rece.
3. Incingem o tigaie sau un wok si adaugam cele 2 linguri de unt, apoi legumele. Amestecam cateva minute (5-6), adaugam sare si piper si gata.
Se serveste somonul impreuna cu legumele + un pahar de vin = BIG LOVE 😉
Pingback: Somon la cuptor, rețetă simplă de tot și poze din Finlanda | KissTheCook