Scrumbie de mai la cuptor

În ultimii ani scrumbia a devenit o raritate. Chiar și în această parte a anului când ar trebui să fie abundentă, e greu de găsit și, atunci când o întâlnim, are un cost pe măsură. Totuși, când e vorba de pofte, facem sacrificii…
scrumbie de mai

Ingrediente (2 porții)

-2 scrumbii a câte 250-300 gr bucata (mai mari de atât sunt prea grase)
-1 lămâie
-1/2 linguriță de piper roșu
-câteva fire de mărar
-2 fire de usturoi verde
-sare grunjoasă de mare
Garnitură:
-200 gr cartofi roșii, tăiați rondele și fierți timp de 5 minute cu o foaie de dafin și sare
-un praf de boia dulce
-ulei de măsline

1.Scrumbia de curăță ca oricare alt pește, având grijă să nu împrăștiem fierea în interior. Se crestează pe toată lungimea corpului pentru a neutraliza o parte din oasele care ne pot face probleme, se șterge bine de apă și se asenozează cu sare și piper roșu.
2.Zdrobiți usturoiul împreună cu o parte din mărar și folosiți jumătate din pasta obținută pentru a umple cavitatea peștelui, în care mai adăugați și câte o felie de lămâie.
3.Stropiți o tava cu puțin ulei de măsline (e un pește gras, dar tot se poate lipi și nu vreți asta). Așezați câteva felii de lămâie și peste acestea se pune pune peștele. În spațiul rămas liber veți așeza rondelele de cartofi prefierți, pudrate cu puțină boia dulce. Dați tava la cuptor la 180 grade pentru 10 minute, timp în care peștele ar trebui să se rumenească puțin.
4.Scoateți tava, întoarceți peștele pe partea cealaltă, cu grijă să rămână perfect întreg.
Se întoarce la cuptor pentru alte 10 minute, până capătă și pe această parte o culoare frumoasă și simțim că s-au eliberat toate aromele. Se poate înveli scrumbia în folie de aluminiu sau hârtie de copt, dar nu va arăta la fel.
Folosiți lămâia rămasă pentru a învioara peștele, așezat frumos lângă cartofi, pe care presărăm și pasta de usturoi rămasă.

scrumbie
Poftă bună!

Cu drag,
Georegiana si Iolanda

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.