Sardine cu ceapa, rosii si vin alb

O noua reteta si un nou mod de a pregati sardinele. Acum cateva zile am cumparat niste sardine mai mici decat palma, si pentru ca peste la gratar mancasem cu o zi inainte, am zis sa le pregatim la tigaie cu putina ceapa, rosii si vin alb. Super simplu si rapid!

Ingrediente pentru 2 portii:
1/2 kg sardine
1-2 cepe
1 catel de usturoi
2 rosii
1 lingura de ulei
1 frunza de dafin
1/2 pahar de vin alb
sare, piper
patrunjel proaspat

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie, punem 1 lingura de ulei de masline, adaugam ceapa spalata si taiata solzisori. Cand ceapa devine translucida, se adauga rosiile spalate si taie in cuburi.
Adaugam usturoiul si foaia de dafin, amestecand bine. Lasam la foc mediu.
2. Intre timp, curatam sardinele de maruntaie si le spalam bine, solzii au fost putini si mici, de aceea noi nu le-am curatat prea mult.
3. Adaugam sardinele peste ceapa si rosii, potrivim de sare si piper si turnam vinul. In acest moment, dam focul mai tare, pentru a se evapora alcoolul. Nu amestecam!
4. Dupa ce s-a evoporat alcoolul, acoperim tigaia si lasam sardinele la foc mic.
Aproximativ 7-8 minute, in functie de dimensiunea sardinelor.
Cand sunt gata, se presara patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Sardine cu ceapa, rosii si vin alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.