Platou mediteranean cu peşte, sepie şi crevete

Sunt multe reţete vegetariene delicioase, dar, pentru noi, ceea ce face mai uşor de suportat postul sunt zilele de dezlegare la peste, când ne permitem scurte momente de răsfăţ. Cum este şi acest preparat.
Am folosit barbun, care este un peşte scump şi nu se găseşte peste tot (aici am avut noroc), dar voi puteţi folosi dorada, biban de mare sau alt peşte marin cu carne albă. Important este să fie proaspăt, la fel şi fructele de mare.

platou mediteranean cu peste, sepie si crevete

Ingrediente (4 portii)
4 barbuni (cca 150-200 gr)
12 creveţi tiger
1 sepie de 600-700 gr
garnitura:
8 tulpine de sparanghel
1 ceapă mică, tăiată cubuleţe fine
1 ceaşcă de orez cu bob rotund
2 ceşti de supă de legume
1/2 pahar de vin alb sec

ulei de măsline, sare marină, piper, 1/2 lămâie, 1 căţel de usturoi, pătrunjel verde

1. Peştele se curătă, se spală şi se şterge bine de apă. Sepia se taie în cuburi sau lamele, se spală rapid şi se scurge de apă. Creveţii nu trebuie spălaţi.
2. Preparaţi o marinadă dintr-o lingură de ulei de măsline, jumătatea de lămâie, pătrunjel verde tocat şi piper, în care lăsaţi peştele şi fructele de mare pentru cca 20 de minute, la frigider.
În acest timp preparaţi orezul:
3. Căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, adăugaţi orezul spălat în prealabil. Amestecaţi, stingeţi cu vinul alb şi lăsaţi să se evapore alcoolul. Adăugaţi supa treptat, pe măsură ce este absorbită de orez.
4. Trageţi separat la tigaie sparanghelul, tăiat în bastonaşe sau întreg, împreună cu căţelul de usturoi zdrobit şi o lingură de ulei de măsline. Când orezul a absorbit supa, adăugaţi şi sparanghelul, luaţi-l de pe foc şi lăsaţi cratiţa acoperită.
5. Încingeţi bine de tot plita sau grătarul şi presăraţi puţină sare marină grunjoasă. Scoateţi peştele şi fructele de mare din marinadă şi puneţi-le la fript. Cele enumerate mai sus au avut nevoie de un timp egal pe plita pentru a fi gata, dar dacă veţi folosi bucăţi de peste mai mari va trebui să ajustaţi durată.
Serviţi alături de orezul cu sparanghel şi un vin alb sau roze, bine răcit.

platou mediteranean cu peste, sepie si crevete

platou mediteranean cu peste, sepie si crevete
platou mediteranean cu peste, sepie si crevete

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


2 răspunsuri la Platou mediteranean cu peşte, sepie şi crevete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.