Am putea manca peste in fiecare zi, nu trebuie sa fie ocazie speciala pentru noi 🙂 Asa ca am primit cu bucurie leapsa de la Edith, de a testa produsele congelate de la Edenia Nu puteam pregăti orice retetă ci una cu peste desigur alături de un piure de broccoli delicios. Foarte sanatos si gustos!
Ingrediente:2 portii
200 gr broccoli (Edenia congelat)
1 lingura de unt
1 catel de usturoi
sare, piper
9 baby carrots Edenia (morcovi mici)
20 gr unt
sare
piper
Piure broccoli
1.Se desface broccoli în bucăţele şi se spală. Se fierbe în apă cu sare 15 minute. Fierbe repede, se verifică cu o furculiţă când este gata.
2. Se înlătură apa şi se adaugă untul şi usturoiul zdrobit. Se adaugă sare şi piper si se pasează broccoli sau se mixează până se obţine un piure cremos.
Usturoiul se adaugă in funcţie de gustul fiecăruia, noua ne place foarte mult, asa că nu am fost zgarcite cu el:)
Dacă vă place mai dulce şi cremos adăugaţi smântână şi mai putin usturoi. Noi nu am folosit smântână pentru că nu ne place:P
1.Morcovii se pun sa fiarba in apa cu sare, pana ce se inmoaie suficient cat sa simtiti ca-s gatiti, dar fara sa se gateasca de tot :)cca 7 minute. Dupa care ii punem in tigaia (dupa ce ii scurgem de apa) in care am topit untul cam 3 minute.Adaugam sare si piper si gata.
Macrou la cuptor
2 bucati macrou cu piele
1/2 lamaie
1/2 ardei iute
cateva fire de rozmarin verde
sare
piper
Pestele se da cu sare si piper si se stropeste cu zeama de lamaie.
Ardeiul tocat se amesteca cu rozmarinul si coaja de lamaie si se pune pe fiecare fileu.Se ruleaza incepand la coada dupa care se fixeaza cu scobitori.
Sos:
rosii cherry
ulei masline
zeama de lamaie
patrunjel
menta
1/2ardei iute
sumac
Rosiile se trag la tigaie in putin ulei de masline.
Amestecam in mojar restul ingredientelor si pe urma adaugam peste rosii.
Cu drag,
Georgiana si Iolanda