Peşte prăjit cu mămăliguţă

Combinaţia asta are ceva irezistibil: peştele tăvălit prin făină şi mălai, prăjit rapid, stropit cu mujdei proaspăt şi însoţit de mămăliguţă, te face să uiţi de etichetă, să-ţi sufleci mânecile si să-ţi tragi farfuria aproape, să nu-ţi scape cumva aşa captură.
Aici avem câţiva hanusi (hanusul este doar un guvid mai mare şi mai gustos, nu vă lăsaţi păcăliţi de monstrul ăsta) şi nişte sardeluţe, vecine de palier cu hamsia:)
Peste prajit cu mamaliguta

1.Cantităţile nu sunt importante, le ajustaţi la ochi în funcţie de numărul de persoane.
Curătaţi pestişorii de maţe, spălaţi-i bine şi lăsaţi apa să se scurgă bine de tot. Tineţi peştii la rece până le vine rândul.
Peste prajit cu mamaliguta
Peste prajit cu mamaliguta
2.Amestecaţi 2 pumni de făină cu un pumn de mălai pe o farfurie şi pregătiţi un platou întins cu hârtie absorbantă, pentru a scurge ulei de la prăjit.
3.Puneţi de mămăligă, una mai zdravănă. Prietenii să cureţe niste usturoi şi să facă un mujdei, să fie gata de acţiune.
4.Încingeti uleiul într-o tigaie. Peştii se sărează şi se piperează, se trec prin amestecul de făină şi mălai, apoi se prăjesc în porţii mici, ca să iasă crocanţi. Se scurg de ulei pe platoul cu hârtie absorbantă.
5.Se servesc imediat, cu mămăliguţă şi mujdei. Alunecă bine cu nişte bere rece sau -şi mai bine- cu un vin alb sec, cum ar fi un riesling.
Peste prajit cu mamaliguta

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


10 răspunsuri la Peşte prăjit cu mămăliguţă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.