Peşte prăjit cu mămăliguţă

Combinaţia asta are ceva irezistibil: peştele tăvălit prin făină şi mălai, prăjit rapid, stropit cu mujdei proaspăt şi însoţit de mămăliguţă, te face să uiţi de etichetă, să-ţi sufleci mânecile si să-ţi tragi farfuria aproape, să nu-ţi scape cumva aşa captură.
Aici avem câţiva hanusi (hanusul este doar un guvid mai mare şi mai gustos, nu vă lăsaţi păcăliţi de monstrul ăsta) şi nişte sardeluţe, vecine de palier cu hamsia:)
Peste prajit cu mamaliguta

1.Cantităţile nu sunt importante, le ajustaţi la ochi în funcţie de numărul de persoane.
Curătaţi pestişorii de maţe, spălaţi-i bine şi lăsaţi apa să se scurgă bine de tot. Tineţi peştii la rece până le vine rândul.
Peste prajit cu mamaliguta
Peste prajit cu mamaliguta
2.Amestecaţi 2 pumni de făină cu un pumn de mălai pe o farfurie şi pregătiţi un platou întins cu hârtie absorbantă, pentru a scurge ulei de la prăjit.
3.Puneţi de mămăligă, una mai zdravănă. Prietenii să cureţe niste usturoi şi să facă un mujdei, să fie gata de acţiune.
4.Încingeti uleiul într-o tigaie. Peştii se sărează şi se piperează, se trec prin amestecul de făină şi mălai, apoi se prăjesc în porţii mici, ca să iasă crocanţi. Se scurg de ulei pe platoul cu hârtie absorbantă.
5.Se servesc imediat, cu mămăliguţă şi mujdei. Alunecă bine cu nişte bere rece sau -şi mai bine- cu un vin alb sec, cum ar fi un riesling.
Peste prajit cu mamaliguta

Poftă bună!

Comentarii de pe Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Distribuie:


10 răspunsuri la Peşte prăjit cu mămăliguţă

  1. Nu prea stiu ce sa scriu. Arata foarte bine pestisorii vostri, dar mie nu-mi plac deloc.
    Sper sa ma iertati pentru un astfel de comentariu. Daca mi-ar place, sigur as muri de pofta in fata pozelor voastre. Stiu ca crusta de malai le da o culoare frumoasa si devin crocanti. Doar ca tot pesti sunt. 🙂 Eu ma multumesc cu mamaliga si cu vinul. 🙂
    Pupic!

    • Sisters' Kitchen

      Stai linistita Rita.Nu ne putem supara,nici noua nu ne plac multe lucruri:) …e normal.te pupam, te asteptam la un pahar de vin*

  2. Ultima dată am mâncat peştiţori mici, prăjiţi aşa întregi, la mare, acum vreo 5 ani – nu prea ajung ardelenii la mare şi nici marea nu vine la ei 🙁 . Acasă mi-e cam groază să fac (ca fac mare mizerie) aşa că nu-mi rămâne decât să salivez de câte ori postaţi voi căte o reţetă din asta delicioasă, cu peşte 🙂

  3. Eu as manca poate unul sau doi, dar cred ca sotul meu ar fi in extas cu asemenea mancare in fata. Eu as ramane tot cu mamaliga si vinul, dar din cauza ca n-as avea loc de el 🙂 Arata super!

  4. Exact asa ii pregătim și noi. Mujdeiul de usturoi este crucial pentru reușita 🙂
    Super!

  5. Imi plac pestisorii mici prajiti, sunt deliciosi si vorba voastra „tragi farfuria aproape” de tot ca nu-i rost de risipa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *